Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek" Nekünk mégis Mohács kell ..." - II. Lajos király rejtélyes halála és különböző temetései

-25%
" Nekünk mégis Mohács kell ..." - II. Lajos király rejtélyes halála és különböző temetései
Fő kategória >Történelem >Középkor >Magyar történelem
3 800 Ft
Akció: 2 850 Ft2850
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Nekünk tényleg Mohács kell... Ezt mi sem bizonyít jobban, hogy generációkról generációkra feltesszük a nyugtalanító kérdést: mi is veszett oda 1526. augusztus 29-én, Mohács mezején? A kérdésre, mint annyi mindenre, a történelem iránt érdeklődő összes magyarnak van válasza a tudomány határán innen és túl, s ezek a válaszok a szokásnak megfelelően sokszínűek, néha egymással kibékíthetetlenül szembenállók. Lehet-e ennyi év, ennyi forráselemzés, régészeti feltárás, szakmai vita után erről bármi újat mondani? Az utóbbi évek kutatásai azt bizonyítják, hogy igen, mindig akad valami újdonság, amire rácsodálkozhatunk.
E kötet arra keresi a választ, hogy a korabeli források új nézőpontú elemzése és a különféle bölcsészet-, illetve természettudományok (történetírás, irodalom- és hadtörténet, könyvtártudomány, filológia, ill. antropológia, sebészet, igazságügyi orvostan) alkalmazása megoldást kínál-e arra, hogy megtudjuk: mi történhetett valójában II. Lajos királlyal vagy hogy hol temették el a csata után?
A tanulmányok szerzői között egyaránt található antropológus, igazságügyi orvosszakértő, történész, oszmanista, filológus és könyvtáros. A kötetet a II. Lajos haláláról szóló források (1526-1800) eddigi legteljesebb összeállítása és gazdag képanyag egészíti ki. E könyv minden magyar állampolgárnak ajánlható, aki érdeklődik történelmünk egyik legfontosabb sorsfordulója, a mohácsi csata és Magyarország törökkori históriája iránt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632006543
  Kiadó
  MTA BTK Történettudományi Intézet
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  336
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés