Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekA Magyar Honvédség negyedszázada - A rendszerváltástól napjainkig

-25%
A Magyar Honvédség negyedszázada - A rendszerváltástól napjainkig
7 500 Ft
Akció: 5 625 Ft5625
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Ez a kötet hiteles képet kíván adni mindarról, ami 1989-től napjainkig Magyarországon a honvédelem kérdésében történt: eseményekről, vitákról és eredményekről.
Ebben az időszakban a Varsói Szerződés egyik tagállamának haderejét kellett átalakítani egy majdani NATO-tagország haderejévé szemlélet-, fegyverzet- és létszámváltozásokkal egyetemben. Fegyvernemi kultúrák szűntek meg, helyőrségek tűntek el, nyugállományba vonult az állomány egy része, orosz helyett angolt tanulnak a tisztjelöltek és idegen országokban teljesítenek szolgálatot a katonáink.
Egy dolog azonban nem változott: a haza védelme, polgárai életének és értékeinek a biztosítása, külországi támadások elhárítása közös érdek. Ezért van szükség egy olyan haderőre, amely hazánk geo- és katonapolitikai helyzetéből kiindulva, az ország gazdasági teljesítőképességét figyelembe véve, a múlt hagyományaira építkezve az ország lakossága által elfogadott.
Aki elolvassa ezt a kötetet, az szembesülhet azzal a hatalmas munkával, ami huszonöt év alatt végbement, és amelynek eredményeként folyamatban van Magyarországon egy modern, a követelményeknek megfelelő haderő kialakítása.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633276938
  Kiadó
  Zrínyi Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  448
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés