Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekA művészet képes enciklopédiája - Építészet - Festészet - Szobrászat - Fotográfia - Grafika - Iparművészet

-21%
A művészet képes enciklopédiája - Építészet - Festészet - Szobrászat - Fotográfia - Grafika - Iparművészet
7 999 Ft
Akció: 6 319 Ft6319
Kezdete: 2016.07.30   A készlet erejéig!

E pompás kötet 700 oldalon keresztül, több mint 1200 nagyszerű illusztrációval és képes magyarázattal tárja elénk a világ képzőművészetét. Az emberiség művészi kezdeteitől, pl. a lascaux-i és altamirai barlangfestményektől a Leonardo da Vinci és Michelangelo műveit felölelő reneszánszon keresztül eljut a modern és kortárs művekig, Gerhard Richter, Sigmar Polke és Damien Hirst alkotásáig. Az egyes korszakok és stílusok legfontosabb művészei és alkotásai mellett a technikákat, anyagokat és stíluseszközöket is vizsgálja. Ez az átfogó kötet betekintést nyújt a mezopotámiai, egyiptomi, görög és római magaskultúrák művészetébe. Bemutatja a romanika, a gótika, a reneszánsz és a barokk művészeti fejlődését és remekműveit, valamint a 19., 20. és 21. század sokszínűségét.

Minden fejezet a legjelentősebb események, áramlatok és a korabeli fejlődés átfogó összefoglalásával kezdődik. A rövid szöveges magyarázatot térkép, időrendi áttekintés és a legfontosabb fogalmakról készült fogalomtár egészíti ki. A fejezetek ezután lépésről lépésre bevezetik az olvasót az adott kultúra vagy korszak művészettörténetébe. A művészettörténeti áttekintést izgalmas kitérők, pl. a rosette-i kő titkának megfejtése vagy az ikonok és a kartográfia területére tett kirándulások lazítják.

A könyv nemcsak a művészetrajongóknak, de az emberiség kultúrtörténeti vívmányai iránt érdeklődőknek is alapos bevezetést nyújt. Részletekbe menő ismereteket közvetít, és komplex összefüggéseket világít meg, vállalkozva a világszerte jelen lévő művészeti áramlatok bemutatására.

Ismerje meg az egyetemes képzőművészetet! Építészet, festészet, szobrászat, fotóművészet, grafika és iparművészet.

A kötet tömören, korszakokra bontva mutatja be a művészeti stílusokat, iskolákat, szakkifejezéseket, és megvilágítja a művészek szándékait.
Szükség esetén hidat ver a különböző tudományágak közé, és történeti összefüggésbe helyezi a művészeti eseményeket.
A könyv így biztosítja a képzőművészettel való találkozáshoz szükséges tudásanyagot - nemcsak a művészet iránt érdeklődőknek, de azoknak is, akiknek célja a művészettörténet közvetítése.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632979632
  Kiadó
  Alexandra Kiadó (A)
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  704
  Kötésmód
  kemény kötés
  Méret [mm]
  202 x 249 x 45
  Tömeg [kg]
  2,34
  Virtuális számla jóváírás
  80 Ft
Webáruház készítés