Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGlenn H. Mullin: A tizennégy Dalai Láma

-25%
Glenn H. Mullin: A tizennégy Dalai Láma
Fő kategória >Vallás >Buddhizmus
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft2963
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Közel harminc éve már, hogy Glenn H. Mullin Dharamsalába érkezett, és érdeklődni kezdett a Dalai Lámák munkássága iránt. Nagyra becsülöm azt az állhatatosságot, amellyel megpróbálta kielégíteni tudásvágyát, és időnként eltűnődöm, vajon nem tud-e többet róluk, mint én magam. Sokaktól hallottam már: könyveiben képes úgy rávilágítani a Tibettel kapcsolatos dolgokra, hogy azok minden olvasó számára érthetővé és befogadhatóvá válnak. Ennek okán örömömre szolgál a Dalai Lámák élettörténetét és legjelentősebb írásaik bizonyos részleteit bemutató könyv megjelenése. Remélem, az olvasók találnak benne inspirációt saját belső békéjük megteremtése érdekében folytatott munkájukhoz." (Őszentsége, a XIV. Dalai Láma)

Közel hatszáz éve a Dalai Lámák Közép-Ázsia legfontosabb spirituális vezetői, körülbelül három évszázadon keresztül az ő kezükben összpontosult a Tibet feletti hatalom. Guruként, tanítóként segítették a mongol kánokat és a kínai császárokat, a kisebb királyságok uralkodóit és népét.
Glenn H. Mullin életre kelti a Dalai Lámához kapcsolódó szent mitológiát, bemutatja e csodálatos, mindig más testben megjelenő, de esszenciáját tekintve változatlan entitás spirituális és politikai történetét.
A kötet tartalmazza a különböző Dalai Lámák legjelentősebb írásműveinek, tanulmányainak, tanításainak, filozófiai munkáinak részleteit, ezek magyarázatát.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633052976
  Kiadó
  JLX Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  576
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  460 g/db
Webáruház készítés