Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekA történész műhelye

-25%
A történész műhelye
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Kultúr- és művelődéstörténet
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft2625
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Történészekről, a történész mesterségéről és értelemszerűen magáról a történelemről szól e kötet, amelynek szerzői a múlt megismerhetőségéről, a történészi hivatás mibenlétéről és esetenként önmagukról vallanak.
Az utóbbi években/évtizedekben ugyanis számos vita bontakozott ki a nemzetközi történeti szakirodalomban nemcsak magáról a történelem mibenlétéről, hanem a történészmesterség értelméről, a történettudomány feladatáról, állapotáról is. Ennek során sokan egyenesen a történetírás válságát emlegették.
Hogyan is tételezhető valójában a história, mi az értelme, helye a tudományágak között, mi a történész feladata? - ezeknek és az ezekhez hasonló kérdéseknek a megválaszolására kértünk fel olyan élvonalbeli magyar történészeket, akik szorosan kötődnek a Korunk-műhelyhez, úgy is mint a folyóirat gyakori és jól ismert szerzői és úgy is mint a ma már közel tízéves múltra visszatekintő Korunk Akadémia történelmi sorozatának előadói.
A beérkezett válaszokon semmit sem módosítottunk; nem igazítottuk őket sem egymáshoz, sem a magunk elképzeléséhez. Minden írás a maga szempontjaival, közelítéseivel kapcsolódik a megadott témához: a történész mesterségéhez és a történelemhez.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786067730012
  Kiadó
  Komp-Press kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  255
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés