Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAl Gore: A jövő - A globális változás hat mozgatórugója

-25%
Al Gore: A jövő - A globális változás hat mozgatórugója
4 900 Ft
Akció: 3 680 Ft3680
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!

"Korunk olyan forradalmi változást tartogat, amely példa nélküli a történelemben. Ha újra kezünkbe akarjuk venni sorsunk irányítását, és magunk kívánjuk alakítani jövőnket, szembe kell néznünk a globális változásokat mozgató erőkkel."

Föld Rt.
A fokozódó globalizáció olyan új, átfogó, integrált gazdasági egységet hoz létre, amely az eddigiekhez képest egészen más módon viszonyul a tőkéhez, a munkához, a fogyasztó piacokhoz és a nemzeti kormányokhoz.

Globális elme.
A digitális kommunikáció, a világháló és a számítógépes forradalom által olyan agyközpont jön létre, amely emberek millióinak érzéseit és gondolatait köti össze intelligens gépekkel, robotokkal, mindenhol jelenlévő érzékelőkkel és adatbázisokkal.

Hatalmi átrendeződés.
Az elmúlt ötszáz évben soha nem tapasztalt módon alakul át a globális politikai, gazdasági és katonai erőegyensúly: az amerikai hegemónia egy többpólusú hatalmi középpont, a nemzetállamok a magánszféra, a politikai rendszerek a piac felé tolódnak el.

Túlnövekedés.
A gazdaság elromlott iránytűje vészesen rossz irányba, a fogyasztás, a környezetszennyezés fenntarthatatlan növekedéséhez, valamint a termőtalaj, a vízkészletek és az élővilág kimerítéséhez vezet.

Újraértelmezett élet és halál.
A genomikai, biotechnológiai, az ideg- valamint az élettudományi forradalmak drasztikus hatást gyakorolnak az orvostudományra, a mezőgazdaságra és a molekuláris tudományokra, még az evolúció is emberi irányítás alá kerül.

Kiéleződött helyzet.
Az energiarendszerek, a mezőgazdaság, a közlekedés és az építőipar forradalmi átalakulásával együtt az emberi civilizáció és a föld ökoszisztémái közötti kapcsolat radikálisan megbomlik.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633041482
  Kiadó
  HVG Könyvek
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  556
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés