Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAleksander Krawczuk: Római császárok - A principátus és a válság kora (Kr. e. 44 - Kr. u. 285)

-25%
Aleksander Krawczuk: Római császárok - A principátus és a válság kora (Kr. e. 44 - Kr. u. 285)
Fő kategória >Történelem >Történelmi személyek
5 800 Ft
Akció: 4 350 Ft4350
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Julius Caesarral kezdődött. Ő ugyan nem volt császár, de az ő nevét vette fel minden további uralkodó, így lett a Caesar szóból előbb köznév - caesar -, majd megszülettek a különböző nyelvek cézárjai, így a császár szó is.

A könyv nem válogatás, hanem könnyed, olvasmányos formában dolgozza fel az összes római császár életrajzát, tevékenységét a principátustól a válság koráig, kezdve Julius Caesartól - a felíveléstől -, egészen a csúfos hanyatlásig, Carinus és Numerianus uralkodásáig, akiket szinte elfeledett a történelem.

A leghíresebb uralkodókon kívül - Augustus, Tiberius, Nero, Vespasianus vagy éppen Marcus Aurelius - a kisebb, vagy látszólag kisebb alakokról is sok érdekes dolgot és titkot tudhatunk meg, bepillanthatunk életükbe, politikájukba. Megismerkedünk Septimius Severus, Heliogabalus, a Gordianusok vagy a méltán híres, bár keveset emlegetett Aurelianus uralkodásával.

A szerző - Aleksander Krawczuk ókortörténész -, közérthetően meséli el azt, amiről tudjuk, hogy megtörtént, és azt, amiről csak feltételezéseink vannak. Mindezt pedig a legutóbbi évtizedek kutatási eredményeire, régészeti leleteire alapozva, a kor kulturális és gazdasági körülményeibe ágyazva.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632670232
  Kiadó
  Lazi Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  555
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés