Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAleksander Krawczuk: Római császárnék

-25%
Aleksander Krawczuk: Római császárnék
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft2700
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!

Tudunk-e valamit Claudilláról, Orestináról vagy Lollia Paulináról? Netán Olympias, Charito esetleg Marina Severa alakjáról? Ezek az asszonyok mind római császárnék voltak, akár a sokat említett Messalina, Agrippina vagy Poppaea. Sok esetben említésre sokkal inkább méltóbbak, mint az utókor által unos-untalan emlegetett személyek.
Ez a könyv a Római császárok analógiájára bemutatja az összes császárfeleséget, Augustusétól kezdve Nagy Theodosiuséig, tehát a császárság, mint új államrendszer létrejöttétől egészen 395-ig, vagyis addig, amikor a birodalom véglegesen kettévált nyugati és keleti részre. De kik voltak ezek a nők, honnan jöttek, miként éltek? Ki volt Faustina, a kevésbé ismert Antoninus Pius felesége? Vagy Sabina, a híres Hadrianus asszonya? Netán Fausta, Nagy Konstantin felesége, aki szinte megbújik férje árnyékában?
70 asszonyról ír Aleksander Krawczuk, ókortörténész, feldolgozva mindazt, amit tudni, vagy okkal vélelmezni lehet a római császárnékról. Az információk ókori történetíróktól, íróktól, költőkről, egyszóval a teljes fennmaradt irodalomból származnak, de a szerző feliratos forrásokat, valamint a numizmatikai, azaz a pénzérméken fellelhető anyagokat is felhasználta, s a császárnék többnyire nehéz, sokszor tragikus sorsát érdekes, olvasmányos, ugyanakkor hiteles módon tárja elénk.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632670249
  Kiadó
  Lazi Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  240
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés