Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAlfie Kohn: Szülők feltétel nélkül - Gyereknevelés jutalmazás és büntetés helyett szeretettel és észérvekkel

-25%
Alfie Kohn: Szülők feltétel nélkül - Gyereknevelés jutalmazás és büntetés helyett szeretettel és észérvekkel
3 150 Ft
Akció: 2 363 Ft2363
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Mikor mondhatjuk, hogy kapcsolatunk kiegyensúlyozott a gyerekünkkel? Ha minden kérésünket szó nélkül teljesíti? Ha nem dacol, és az iskolában sincs rá panasz? De mi történik, ha egy nap rossz jegyet hoz haza, ha duzzogva kivonja magát a házimunkából, ha nem tartja be nekünk tett ígéretét, sőt nem mond igazat? Kevésbé fogjuk szeretni?

Alfie Kohn, a gyermeknevelés elismert szakértője határozottan állítja, hogy a kérdés komolyabb, mint először gondolnánk. A gyermekek jelentős részének komoly szorongást okoz, hogy úgy érzi: nem ő maga, hanem a viselkedése számít. Mindegy, hogy büntetünk vagy jutalmazunk, az üzenet ugyanaz: csak akkor állunk ki mellette, ha azt csinálja, amit elvárunk tőle. Holott minden gyereknek alapvető és legfontosabb igénye, hogy a szülei feltétel nélkül szeressék! Akkor is, ha nem fogad szót. Akkor is, ha csúnyán beszél, verekszik, vagy egyszerűen csak lustálkodni szeretne tanulás helyett...

A Szülők feltétel nélkül állításait komoly kutatások támasztják alá, és rengeteg gyakorlati tanáccsal látja el a hagyományos fegyelmezés ördögi köréből kitörni vágyó szülőket. Kerüljünk közelebb gyermekeinkhez! Ha nem rekesztjük ki őket saját életükből, ha engedjük őket dönteni, és azt is tiszteletben tartjuk, ha döntéseik ellentétesek a mieinkkel, egy nap észre fogjuk venni, hogy már nemcsak terelgetjük őket - hanem együtt haladunk velük.

Alfie Kohn Amerika-szerte ismert szakértő, tizennégy gyermeknevelési könyv szerzője, egyetemek és konferenciák népszerű előadója, televíziós műsorok visszatérő vendége. A hagyományos, büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelés legnagyobb kritikusa, akinek könyveit húsz nyelvre fordították le. Maga is gyakorló szülő, feleségével és két gyerekével Bostonban él.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155609206
  Kiadó
  Jaffa Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  360
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  320 g/db
Webáruház készítés