Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekStephen Rebello: Alfred Hitchcock - Így készült a Psycho

-50%
Stephen Rebello: Alfred Hitchcock - Így készült a Psycho
2 999 Ft
Akció: 1 500 Ft1500
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

A szerző -aki maga is forgatókönyvíró- a film szereplőivel és alkotóival készült interjúk, Hitchcock magánjellegű feljegyezési felhasználásával mutatja be a Psycho elkészítésének hátterét és folyamatát. Megismerhetjük annak a sorozatgyilkosnak a bűneit, aki R. Blochot az eredeti regény megírására ösztönözte, bepillantást nyerhetünk a rendező munkamódszerébe, a történet adaptálásba és a film előkészítési munkálataiba, a szerepek kiosztásába, magába a forgatásba és az utómunkálatokba. Megtudhatjuk, milyen problémákat kellett Hitchcocknak leküzdenie ahhoz, hogy elkészüljön a Psycho, és kiderül, a rendező hogyan és miért hagyott ki a végleges változatból bizonyos, már leforgatott részeket. Rebello külön figyelmet szentel a híres zuhanyzós gyilkossági jelenetnek és a filmzenének, és végigvezeti az olvasót egy valódi, kultikusnak számító Hitchcock-film elkészítésének folyamatán.

A film sikere annak idején mindenkit meglepett. Mindenkit, kivéve Hitchcockot. Azt ő sem tudta, a cenzorok hogyan fognak reagálni, abban viszont biztos volt, hogy a Psycho rátalál a saját közönségére. Igaza volt: a nézők mindmáig Hitchcock és a műfaj legjobb alkotásai közé sorolják a filmet.

A legendás rendező nyomdokaiban haladva majdnem biztosak lehetünk, hogy a könyv alapján, Sir Anthony Hopkins és Helen Mirren főszereplésével készült Hitchcock című filmet a Psycho és a horrorfilmek ősatyjának rajongói egyaránt kedvelni fogják.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636354442
  Kiadó
  I.P.C. Könyvek
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  416
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés