Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAlice Munro: A boldog árnyak tánca

-26%
Alice Munro: A boldog árnyak tánca
3 900 Ft
Akció: 2 886 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

"Az írók azon maroknyi csoportjához tartozik, akik eszembe ötlenek akkor, mikor azt mondom: az irodalom a vallásom." (Jonathan Franzen)
"Mindannyian megpróbálunk elmenekülni."
A boldog árnyak tánca a 2013-ban Nobel-díjjal kitüntetett Alice Munro első könyve. Nyolc évet kellett várnia, mire megjelenhetett. És mi volt a Vancouver Sun szalagcíme? "Egy háziasszony, akinek sikerült időt szakítania arra, hogy novellákat írjon." De az idő őt igazolta, ezek a hol hosszabb, hol rövidebb novellák a műfaj iskolapéldáivá és az olvasók kedvenceivé lettek.
Igaza van Jonathan Franzennek abban, hogy Alice Munro semmi másról nem ír, mint az emberről, csakis az emberről. Ráadásul ugyanazokat az embereket ismeri, mint mi. Sőt személyesen minket ismer. Az olvasó már-már szeretne elbújni a tekintete elől, mert túlságosan sokat tud gyarlóságainkról, botlásainkról, bűntudatunkról, megbánásainkról, bizonytalanságunkról, arról, hogyan cselekszünk vagy nem cselekszünk válságos helyzetekben. És hogy mit teszünk akkor, amikor eljön a menekülés pillanata. Mert Munro szerint ez a közös bennünk, bizonyos élethelyzetekben mindannyian szeretnénk elmenekülni, csak nem mindannyian tudunk. De vajon miért nem? Többek között erre a kérdésre keresi a választ ez a tizenöt varázslatos novella is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633551356
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  296
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  430 g/db