Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Almudena Grandes: Megdermedt szív

-21%
Almudena Grandes: Megdermedt szív
4 450 Ft
Akció: 3 516 Ft3516

Julio Carrión, aki a Franco-rezsim idején tett szert pénzre és hatalomra, nemcsak óriási vagyont hagy örökül gyermekeire, de múltjának kibogozhatatlan rejtélyeit is. Legkisebb fia, Álvaro apja temetésén megpillant egy gyönyörű idegent, akiről hamarosan kiderül, hogy az idős férfi utolsó szeretője volt. Álvaróval ellentétben Raquel, ez a vonzó fiatal nő sokat tud saját családja múltjáról, a diktatúra elől Franciaországba menekülő, majd Franco halála után hazatelepülő republikánus nagyszülőkről. Raquel emlékezetében élénken él egy madridi családnál tett különös látogatás, ahova egykor nagyapja vitte magával - akkor, kislányként megérezte, hogy a felnőtteket sötét titok lengi körül...

Álvaro és Raquel között végzetes szerelem szövődik, s így kénytelenek szembesülni a múlttal, vissza kell menniük az időben egészen a polgárháborúig, hogy felfejtsék az őket összekötő szálakat. Ezzel kezdetét veszi utazásuk az önismeret fájdalmas útján, és életük örökre megváltozik.

Almudes Grandes a spanyol polgárháború eseményeit bemutató, sodró erejű családregényében a nemzeti identitás, az emigráns lét, a szabad akarat és a sors mibenlétét kutatja. Szereplőit mindent elsöprő szenvedélyek mozgatják, a szerelem, a csalódás és a bosszú irányítja tetteiket. Két család négy generációjának szövevényes történetén keresztül feltárul a XX. század spanyol történelme, a nemzedékeken át hordozott traumák, s a szerző az olvasónak szegezi a kérdést: felülírhatók-e a múlt tragédiái? A könyvet méltán emlegetik a spanyol Zsivago doktor-ként.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632444628
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  928
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés