Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFehér Béla: Alszik a doki Betlehemben

-25%
Fehér Béla: Alszik a doki Betlehemben
2 500 Ft
Akció: 1 880 Ft1880
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

Fehér Béla új regénye apokaliptikus vízió - a rendszerváltás ironikus-szeretetteljes diskurzusából származó infernális "történet".
Főhőse Pogácsás Jani a rendszerváltozás zűrzavarának figurája. Frissen érettségizett fiatalemberként naponta szembesül a társadalomra szakadt különös szabadsággal. Anyja egy újkori magyar maffiózóval, egy pornómozi-hálózat tulajdonosával áll össze. Az apa meghasonlott ötvenhatos, pincér a Wiener Walzeren, de kirúgják. Az új családi felállást Jani nővére képtelen elviselni, megszökik otthonról.
Jani a történet idején autómosóban dolgozik, itt ismerkedik meg Julival, aki apja parancsára megszakította egyetemi tanulmányait, és beszállva a családi gazdaságba maga is használtcikk-kereskedő lesz. Felbukkan Lebeny, Jani régi barátja, a pénzbehajtó.
Az apa ekkor elhatározza, hogy lányok futtatásából fog meggazdagodni. Egyik alkalmazottja éppen Andrea, az élettársa lesz, akit időközben elbocsátottak napközis tanárságából. Jani egy délután arra érkezik haza, hogy meggyilkolták a házban lakó, videófilm-kölcsönzéssel foglalkozó, egyébként arisztokrata származású idős hölgyet. Összepakol, elhagyja az otthonát, és beköltözik egy Káposztásmegyeren rozsdásodó roncs autóbuszba.
Fehér Béla érzéki, gazdag nyelvi invencióval megírt családtörténete igazi regény a rendszerváltás környékéről.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639593671
  Kiadó
  Kortárs Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2007
  Oldalszám
  216
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés