Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAndreas Englisch: A Vatikán harcosa - Ferenc pápa és a bátorság útja

-25%
Andreas Englisch: A Vatikán harcosa - Ferenc pápa és a bátorság útja
Fő kategória >Vallás >Kereszténység >Egyéb
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

2014. december 22-én Ferenc pápa megtartja hagyományos karácsonyi beszédét a római Kúria előtt - alapvetően formális esemény. Csakhogy ezúttal meglepetéssel szolgál, keményen lecsap a Kúria bíborosaira.
Ferenc pápa - akit egyes bíborosok kinevezése óta "laikus teológusnak" gúnyolnak - igazi bombát robbant azzal, hogy nevén nevezi a Kúria "betegségeit". A döbbenettől megmerevedett kardinálisokat lehordja, mert önzők és karrieristák, istentelek, bürokraták, akik elveszítették a kapcsolatot az élő Krisztussal. Önhittségről beszél, gőgösségről és kapzsiságról, sőt, "spirituális Alzheimerkórt" vet a bíborosok szemére.
De vajon jogos ez a borzasztó szemrehányás? Mit tudott meg a pápa az egyház vezetőiről, ami ennyire kihozta a sodrából? Milyen titkokra jöhetett rá?
Andreas Englisch, a legismertebb német Vatikán-szakértő, akinek a könyvei nem csupán Németországban váltak bestsellerré, elemzi a katolikus hatalmi központ kritikus helyzetét, és beszámol az új pápa forradalmi harcáról a berozsdásodott vatikáni viszonyok ellen - egy új egyházért. Elénk tárja a korrupció, az intrika, a hatalmi harcok és összeköttetések szövevényes világát, leírja a Vatikáni Bank ármánykodásait, az olasz nemesség és a Kúria, valamint a Cosa Nostra és az egyházi méltóságok közötti jövedelmező kapcsolatokat. Végül vázolja I. János Pál pápa a mai napig összeesküvés-elméletekre okot adó halálának titokzatos körülményeit.
Karácsonyi vádbeszéde óta kétség sem fér hozzá, hogy az argentin pápa - erre ötszáz éve nem volt példa - nyíltan felveszi a harcot az egyház hatalmasaival, és oroszlánként küzd az igazáért.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632673066
  Kiadó
  Lazi Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  360
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  410 g/db
Webáruház készítés