Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAnne-Dauphine Julliand: Egy különleges nap

-25%
Anne-Dauphine Julliand: Egy különleges nap
Fő kategória >Regény >Dokumentumregény
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az írónő különleges kislányára emlékezik, aki 8 évvel ezelőtt egy különleges napon, február 29-én született, és egy gyógyíthatatlan genetikai betegség következtében 3 és fél évesen meghalt.
A két kis lábnyom a homokban c. nagysikerű könyve folytatása, amelyben a jelen és a múlt összefonódik, és egy csodálatos himnusz kerekedik belőle az élet értelméről, a szeretetről és a boldogságról.
Hosszabb leírás:
2012. február 29-én lett volna Thais 8 éves. Anne-Dauphine szabaddá teszi magát, félreteszi a munkáját, hogy a maga teljességében élhesse meg ezt a különleges napot. A könyv keretét ennek a napnak a jelen időben elmesélt eseményei adják, így az olvasó bepillantást nyer az írónő családja életébe és abba, hogyan ünneplik meg Thais születésnapját, hogyan őrzik az emlékét.
Ugyanakkor a jelen minden egyes mozzanata, minden egyes szó és mozdulat felidézi a múltat, a Thais halála előtti és utáni eseményeket, melyek hol könnyeket fakasztanak, hol mosolyt csalnak Anne-Dauphine arcára.
A könyv történetein keresztül az írónő mesél arról, hogy a családjuk hogyan próbálja meg Thais halálát feldolgozni; miért vállaltak egy negyedik gyermeket is, Arthurt, aki egészségesen született; mire tanítja őket Azylis, aki nem tud járni, beszélni, mozogni; és hogyan próbálja meg őt Anne-Dauphine "elengedni"; miért tartja fontosnak a házaspári kapcsolatot, miben tudnak egymás támaszai lenni.
Az írónő beszél a hitéről, ami megtartotta a viharban; a szenvedés értelméről, a baráti kapcsolatok megtartó erejéről; mesél nagyfiáról, Gaspard-ról, aki őszinte szavaival mindig a lényegre tapint.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630986182
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  248
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  250 g/db
Webáruház készítés