Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAntony Beevor: Ardennek 1944 - Hitler utolsó játszmája

-21%
Antony Beevor: Ardennek 1944 - Hitler utolsó játszmája
3 999 Ft
Akció: 3 159 Ft3159
Virtuális számla jóváírás: 40 Ft

Hitler 1944. december 16-án az Ardennek hóborította erdői és szurdokai közt belevágott "utolsó játszmájába". Úgy vélte, éket verhet a szövetségesek közé, ha eljut Antwerpenig, és a háborúból való kilépésre kényszeríti a kanadaiakat és a briteket. Bár tábornokai kételkedtek a sikerben, a fiatalabb tisztek és altisztek kétségbeesetten szerették volna hinni, hogy otthonukat és családjukat megmenthetik a keletről közeledő, bosszúszomjas Vörös Hadseregtől. Sokan lelkesedéssel fogadták a lehetőséget a visszavágásra. A több mint egymillió ember részvételével zajló ardenneki offenzíva a nyugat-európai háború legnagyobb ütközetévé vált.

A meglepett szövetségesek két páncéloshadsereggel találták szemben magukat. A belga civilek elhagyták otthonaikat, joggal tartva a németek bosszújától. A pánik még Párizst is elérte. Sok amerikai katona elmenekült vagy megadta magát, mások azonban hősiesen helytálltak, hullámtörőt alkottak, amely lelassította a németek előrenyomulását.
#x A kegyetlen téli körülmények és a csata kíméletlensége a keleti frontéhoz volt mérhető, és a Waffen-SS mészárlásai után még az amerikai tábornokok is jóváhagyták a magukat megadó németek lelövését. Az ardenneki csata volt az az ütközet, amely végül megroppantotta a Wehrmacht gerincét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634263692
  Kiadó
  Gold Book
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  424
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  650 g/db
Webáruház készítés