Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekÁrni Pórarinsson: A boszorkány ideje

-25%
Árni Pórarinsson: A boszorkány ideje
Fő kategória >Regény >Krimi
3 750 Ft
Akció: 2 813 Ft2813
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

The Season of the Witch - valaki ezt a számot küldi az észak-izlandi város színkörének, mely a Vajákos Loftur című darabot készül bemutatni. Az esti buliban a színkör vezéralakja boszorkányköpenyben jelenik meg, melyre a "rémület sisakja", egy ősi rúna van varrva. A fiút másnap sehol sem találják...
A rejtély megoldása Einarra, az alkoholizmusából frissen kigyógyult újságíróra vár, aki nemrég érkezett a fővárosból. A háta közepére sem kívánja az északi kiküldetést, melynek célja, hogy tudósítson a vidéki ügyekről. Először úgy tűnik, nincs miről írni, a legnagyobb port az kavarja, hogy a helyi édességgyár vezetőjének felesége balesetet szenved a céges kalandtúrán, és nem sokára életét veszti. Ám ekkor az áldozat idősek otthonában élő anyja felhívja Einart, hogy elmondja, bizonyos benne: gyilkosság történt. Csak a vénasszony képzelődik? És lehet-e ennek köze a fiú eltűnéséhez? Einar szembeszegül a rendőrséggel, a helyi kiskirályokkal és nem utolsósorban saját kollégáival, hogy pontot tehessen az ügy végére.

Az aprólékosan építkező, sok szálat mozgató krimi bepillantást enged Izland mindennapjaiba, és társadalmi problémáiba. A regényt 2005-ben jelölték az Izlandi Irodalmi Díjra.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632445250
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés