Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekArnon Grunberg: A betegség nélküli ember

-25%
Arnon Grunberg: A betegség nélküli ember
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft2100
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Arnon Grunberg a tőle megszokott kegyetlen humorral meséli el egy nyugat-európai férfi vesszőfutását a Közel-Keleten. A regény főhőse Samarendra Ambani, svájci állampolgár és sikeres építész. A férfi kényelmes élete (jól fizető állás, szép barátnő, higiénikus szex) alaposan félresiklik, amikor egy rejtélyes befektető megbízásából Bagdadba utazik, hogy megtervezzen egy operaházat. Utazása az iraki fővárosba a kezdeti csalódottságtól a szenvedésen át a közvetlen életveszélyig vezet. Sam testileg és szellemileg egyaránt megtörten érkezik haza Zürichbe barátnőjéhez.
Néhány hónappal később, mit sem tanulva a leckéből, elfogad egy újabb megbízást: ezúttal Dubaiban kell megépítenie a Nemzeti Könyvtár épületét. Újabb útja során Samnek rá kell döbbennie, hogy a történelem nagyon is képes ismételni önmagát, és hogy az európai útlevél távolról sem jelent garanciát a biztonságos hazatérésre.
A betegség nélküli ember tragikomikus látlelet a korról, amelyben élünk - az igazságról, a megaláztatásról, a hamis biztonságérzetről és a modern építészet túlkapásairól. Grunberg kafkai kegyetlenséggel űzi hősét egy olyan világban, amelyből az nem fog fel sokkal többet, mint szállodai szobájában a csótányok.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636935344
  Kiadó
  Gondolat Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  228
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés