Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBaditzné Pálvölgyi Kata - Balázs-Piri Péter: Magyar-spanyol alapszótár

-21%
Baditzné Pálvölgyi Kata - Balázs-Piri Péter: Magyar-spanyol alapszótár
1 990 Ft
Akció: 1 572 Ft1572
Virtuális számla jóváírás: 20 Ft

A Magyar–spanyol alapszótár olyan kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült, akik iskolában, magánúton, munkavállalási vagy utazási célból szeretnék elsajátítani ezt a több mint 400 millió ember által beszélt újlatin nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-es szintig).

A szótár több mint 7500 címszót tartalmaz. A szóanyag összeállítása során a szerzők arra törekedtek, hogy segítségével mind a hétköznapi beszéd­hely­zetekben, mind a középiskolai, nyelviskolai spanyolórákon el lehessen boldogulni. Éppen ezért beépítették a magyarországi közoktatásban használatos nyelv­könyvek visszatérő szóanyagát is. A szótár elsősorban az európai spanyol szókincsből merít, de sok fontos amerikanizmust is tartalmaz. A szóalakok helyesírásánál a Real Academia de la Lengua legújabb, 2010-es ajánlásait vették alapul.

A kötet amellett, hogy megadja a magyar szavak spanyol megfelelőjét, közli a spanyol főnevek névelőjét, illetve az igék ragozását is, így megkönnyíti egy-egy szó mondatba illesztését. A könyvben található 450 rajz pedig vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy magyar szó spanyol megfelelőjét elsajátítsa.

Baditzné Pálvölgyi Kata az Eötvös Loránd Tudományegyetem Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszékének oktatója, a TINTA Könyvkiadónál 2013-ban megjelent Spanyol társalgási zsebkönyv társszerzője. Balázs-Piri Péter ugyanott első­sor­ban nyelvészeti tantárgyakat oktat, de tart nyelvfejlesztési és fordítási órákat is.A szótár párja a Spanyol–magyar alapszótár, amelyben a spanyol szavak magyar megfelelőjét találja meg az olvasó.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar; spanyol
  ISBN
  9789634090120
  Kiadó
  Tinta Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  206
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés