Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBáger Gusztáv: 75

-25%
Báger Gusztáv: 75
1 200 Ft
Akció: 900 Ft900
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Az idén 75. életévét betöltő költő egy különleges ajándékkal szeretné meghálálni versolvasói hűséges és megtisztelő figyelmét. E kis könyvecske ékszerdoboz, melyben 75 darab csiszolatlan drágakő rejlik. Mindegyik kristály egy-egy tűnődés, megválaszolásra váró kérdés a gazdag költői életműből. Vannak köztük epigrammák, aforizmák, haikuk, verstöredékek, de mindegy is minek nevezzük őket, mert végső soron mi vagyunk e szövegek: a mi önmagunkra való rákérdezéseink - és mi is fogjuk saját képünkre csiszolni őket.
Forgathatjuk úgy e könyvet mint az ébredező, az értelmesen hívő ember breviáriumát, mely nem imák, sokkal inkább meditációk gyűjteménye; de kézbe vehetjük úgy is mint a szerző válogatott találós kérdéseit, melyek megfejtéséhez Szabó Imola Julianna képi asszociációi és a tartalomjegyzékban felfedett verscímek adhatnak támpontokat.
Tegyük fel bátran az unásig ismételt kérdéseket, és forgassuk meg a kaleidoszkópot, hogy nem várt összefüggések tárulhassanak fel lelki szemeink előtt!" (Oravecz Péter) "Páraként gomolygunk, mint
tengerből fölmerült gondolat.

Szikrányit megsejtünk abból,
mit a csillagok nem felejtenek."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639903821
  Kiadó
  Széphalom Könyvműhely
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  84
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés