Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBán Zoltán András: Giccs - Két dráma, néhány próza

-25%
Bán Zoltán András: Giccs - Két dráma, néhány próza
3 490 Ft
Akció: 2 620 Ft2620
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Nagyságos Asszonyom, olykor kétségbeesett óráimban (vagy nevezzem őket a tisztánlátás pillanatainak?) komolyan felvetem magamnak a kérdést, hogy vajon nem lehetséges-e, sőt nem nagyon valószínű-e, hogy a magyar Föld leghínárosabb lelkületű teremtménye? Ki csillagokhoz nyúlna föl, hogy tüzükkel cigarettlire gyújtson, de csak sarat dagaszt, port kavar szüntelen? És a nemzetem miatti aggodalom sötét perceiben eszembe villan a Széchenyi-féle Üdvlelde, a bajor Walhalla e magyartemetkezési mása; Lisznyai László amerikai telepe, New-Buda; Péterfy önkezével szétlőtt agya a vonat vécéjében; Cholnoky László Dunába csapódó teste; Krúdy, akinek utolsó fröccsébe tüsszentőport kevertek ivócimborái, és amikor mindezek - és sok hasonló egyebek - miatti elborulásomat csillapítandó ("mert bármi legyen hitünk, vallásunk; ha szórakodás által egészen el nem szédül fejünk, s tökéletes állatiságba nem merülünk, bizonyosan fel-felnyilvánul néha előttünk életünk komolyabb pillanataiban saját belsőnk"), kimegyek a kamrába, hogy valami karcosabb fröccsbor magamhoz vételével vigasztalódjam, megrökönyödve látom, hogy a polcokon, a befőttek helyén egy teljes cigány hangászkar foglalt helyet..."

Bán Zoltán András (1954), Budapesten született. Olyan irodalmár, aki az alanyi költészet kivételével az irodalom összes műfajában tevékenykedik.
Megkapta a Déry-, és a József Attila-díjat, valamint a Szépírók Társasága Díját a Meghalt a Főtiszt! Című könyvéért.
Korábban a Beszélő, illetve a Magyar narancs kulturális rovatvezetőjeként dolgozott, jelenleg a VS.hu című internetes portál olvasószerkesztője. Fordítóként többek közt Hannah Arendt, Wolf Haas, C. G. Jung, Natascha Kampusch, Robert Musil és Robert Walser írásait ültette át magyarra. Operabarát.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155603631
  Kiadó
  Kalligram Könyv- és Lapkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  322
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés