Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBánki Éva: A bűn nyelvét megtanulni -Tanulmányok a kemény krimiről

-25%
Bánki Éva: A bűn nyelvét megtanulni -Tanulmányok a kemény krimiről
1 790 Ft
Akció: 1 340 Ft1340
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Melyek is a társadalomábrázolás lehetőségei a kortárs irodalomban ezen belül a sokak által megvetett, sőt alantasnak tartott kemény krimikben? Mit árulhat el egy vérgőzös kemény krimi a társadalomról? És milyen viszonyban állnak ezek a hard-­boiledek a realista nagyregényekkel vagy a klasszikus detektívtörténetekkel és posztmodern krimikkel? Vagy akár a magas irodalommal? Chandler, Ellroy, Tar vagy a skandináv krimiírók hogyan formálták át a XX. századi elbeszélő hagyományt és magát a társadalomábrázolást?
Mindannyian tudjuk, milyen sok szállal kötődik a kemény krimi a mozihoz, sőt a filmművészet nagy korszakaihoz de ha ez így van, az álomgyártás hogy fér össze a dokumentarista hitelességgel és társadalmi leleplező szándékkal? A hard-boiledek hogyan alakítják át a testtel és a névvel kapcsolatos elbeszélői sztereotípiákat és az ehhez szorosan kapcsolódó több évezredes bibliai hagyományt?
A bűnügyi regény kódja, narrációs technikái eddig számos kortárs magyar elbeszélést inspiráltak. De milyen esélyei vannak (lesznek) egy kortárs valóságban játszódó kelet-közép-­európai kemény kriminek?
Ezeket a kérdéseket járja körül Bánki Éva felsőoktatásban is használható, tanulmányokat és kritikákat is tartalmazó kötete.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632634234
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  118
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés