Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBarcsa Dániel: Jösz'te hezzám - 69 pajzán erdélyi történet

-25%
Barcsa Dániel: Jösz'te hezzám - 69 pajzán erdélyi történet
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft2618
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Ezek a történetek Áronnak szólnak, s nem Áronkának". Azaz, e hatvankilenc elbeszélés legtöbbje a benne megbúvó, avagy nem is igen bujkáló pajzán tartalom miatt gyermeknek nemigen mesélhető.


A szexualitás és általában az "altáji" jelenségek emlegetése és ábrázolása a legkorábbi időktől kezdve sem állt távol a népi epikától és költészettől. Ezen tartalmak néha alig voltak észrevehetőek, de bizony igen gyakran előfordult, hogy leplezetlenül, szókimondóan ugrottak útonállóként a hallgató vagy az olvasó elé. Bár az erotika ősi eleme a népköltészetnek, csakhogy amikor a romantika idején a nemzet kezdett reácsodálkozni a saját népi irodalmi hagyományaira, s megindult a nép szellemi kincseinek a felmérése és gyűjtése, akkoriban még az irodalom világában is áthághatatlan erkölcsi szabályok uralkodtak.

"A kötet történetei elsősorban édesanyám, Székely Jula gyűjtői szenvedélye alapján születtek.
Ő a hatvanas évek elejétől kezdve egészen a nyolcvanas évek végéig járta Székelyföldet, és néprajzi gyűjtőként hatalmas folklóranyagot halmozott fel. Az általa látogatott helyek zömmel Csíkban voltak, Szentkirály, Menaság, Szentdomokos, Gyimesközéplok, de megjelent magnójával Gyergyóban és Udvarhely megyében is." (a Szerző)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632275963
  Kiadó
  Helikon Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  290
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  350 g/db
Webáruház készítés