Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv Részletek



Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet: Házi pálinkafőzés

-21%
Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet: Házi pálinkafőzés
2 900 Ft
Akció: 2 291 Ft2291
Virtuális számla jóváírás: 29 Ft

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (a könyv 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés (3. fejezet ).
Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be a könyv 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az 5. fejezet szól.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789632866116
    Kiadó
    Mezőgazda Kiadó
    Kiadás éve
    2011
    Oldalszám
    160
    Kötésmód
    cérnafűzött kötött
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés