Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBenkő László: A Táltos fia - Viharlovasok I.

-26%
Benkő László: A Táltos fia - Viharlovasok I.
2 999 Ft
Akció: 2 219 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Árpád népe -sok harc és viszontagság után- megszállja a Kárpát-medence keleti oldalát, e régtől kiszemelt földet, s a törzsek ideiglenes szállásokat foglalnak.
Hogyan tovább?
Kelendő a magyar fegyver nyugaton, de legalább annyira félik is azt. Arnulf keleti-frank császár a lombard Berengár ellen hívja hadba pénzért és zsákmányért a Duna bal partján éppen csak megtelepült magyarokat, s ezzel elkezdődik az a több évtizedes időszak, amit -tévesen- a "kalandozások korának" nevez a történelem.
Sok ezer magyar harcos indul nyugatnak, s ott vágtat közöttük az, akit a táltos fiának hívnak. Feladata a nyugati seregekről és a politikai körülményekről történő adatgyűjtés, mellyel közvetlenül segíti Árpád és Kurszán hadászati és földfoglalási elgondolásait, a Kárpát-medence végleges birtokba vételének tervét. A nagyfejedelem és a vezér példátlan diplomáciai érzékkel fordítják a magyar törzsek hasznára a képlékeny katonapolitikai helyzetet, s figyelmüket a gazdag nyugat felé fordítják.
Nem találván egyéb utat elűzésünkre, a magyar törzsek véglege kiírtására a frank Gyermek Lajos király és a bajorok a Duna völgyében százezres haddal törnek a magyar gyepű felé...
Harc a továbbélésért, avagy az első honvédő háború?

A regény hiteles történelmi adatokra és eseményekre építkezve beszéli el a honfoglalásként jelzett időszak első tíz esztendejét, és megpróbál választ adni a kérdésre: vajon csupán kalandozásnak tekinthető a nyugat felé törekvés, vagy sokkal inkább tudatosan tervezett politikai döntések állnak a háttérben?

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632673684
  Kiadó
  Lazi Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  384
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  462 g/db