Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBökös Borbála: A sárkánygyík ébredése - A Sárkányos Rend - Első könyv

-22%
Bökös Borbála: A sárkánygyík ébredése - A Sárkányos Rend - Első könyv
Fő kategória >Regény >Történelmi
2 999 Ft
Akció: 2 330 Ft2330
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A Luxemburgi Zsigmond távoli kegyét és oltalmát élvező Gabriel kiemelkedő tehetséggel végzi tanulmányait, és fényes jövő áll előtte. Ám ahhoz, hogy magas körökben foroghasson, az intrikálás mesterévé kell válnia. Amikor a Zsigmond ellen összeesküvő főurak Váradon elhatározzák, hogy Nápolyi Lászlót koronázzák királlyá, az érsek pedig titokban az uralkodó meggyilkolására ad parancsot, Gabriel útra kel, hogy figyelmeztesse pártfogóját. Eközben barátja, Börki András, a fiatal bihari nemes is elindul, hogy Stibor vajda mellett részt vegyen élete első csatájában a trónbitorló Nápolyi László ellen, és később a budai udvarba jutva lovagi rangot szerezzen.

Gabriel megmenti Albeni Eberhard püspök és a leendő királyné, Cillei Borbála életét. Befolyásos támogatóra tesz szert, miközben rá kell döbbennie, hogy semmi sem az, aminek látszik, és hogy az életben olykor nincs helye az erkölcsnek és jó szándéknak. A fiatal diakónus arra is rájön, hogy különös titok lappang a váradi székesegyházban őrzött Szent László-ereklye körül, melyet csak a beavatottak ismernek. Gabriel válaszút elé kerül: beletörődik, hogy csupán báb a hatalmasok játékában, vagy sikerül saját kezébe vennie sorsát? Udvari kötelességeit kiválóan teljesíti, ellenfeleivel ravaszul szembeszáll, és tevékenyen részt vesz a Sárkányos Rend megalapításában.

A lovagrendében, melynek a "hivatalos" történetírás szerint Zsigmond király támogatóinak összefogása lett volna a rendeltetése, az "árnyéktörténelem" azonban másképp emlékezik róla...

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634263449
  Kiadó
  Gold Book
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  288
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  550 g/db
Webáruház készítés