Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKiss Magdolna: Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot - Pallos László közgazdásszal beszélget Kiss Magdolna

-25%
Kiss Magdolna: Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot - Pallos László közgazdásszal beszélget Kiss Magdolna
Fő kategória >Publicisztika >Riport, interjú
1 500 Ft
Akció: 1 125 Ft1125
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az olyan ellenállást, amely nem váltott ki a pártállamból kemény válaszlépéseket, nem lehet hősies és nyílt szembenállásnak - legfeljebb csak megtűrt ellenzékiségnek - minősíteni.
Könyveimben ezeknek az eseményeknek a párhuzamba állítása volt a célom. A negyedik könyvemen is dolgozom, ami folytatása a Kettős mércének. Azt szeretném majd bemutatni, hogy mi a kettő között a különbség, ami döntően rávilágít a mai helyzetre is. Az foglalkoztat, hogy míg a demokratikus ellenzék az emberi jogokkal, a kirekesztéssel foglalkozik, az ún. nacionalista ellenzék pedig kimondottan a magyar kérdésekkel, azaz helyesen értékeli 1956-ot és annak szellemiségét, fenn akarja tartani, megőrizni és nem összemosni az ún. reformkommunizmussal. A másik kérdéskör, hogy az ország demokratizálását, a magyar nemzeti tudatot a magyar összetartozás szempontjából értékeljem. Ezeket keresem a dokumentumokban.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636623715
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2010
  Oldalszám
  120
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés