Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBónizs Róbert: Fekete halál - Toldi 2.

-25%
Bónizs Róbert: Fekete halál - Toldi 2.
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Bónizs Róbert a Kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után az eddig általa feldolgozott korszak két legendás történelmi szereplőjének, Nagy Lajos királynak és Toldi Miklósnak életét dolgozza fel új sorozatában.

A sorozat második kötetében a kegyvesztett Toldi elhagyja a királyi udvart, titokban hazatér családja birtokára, ám nem lel nyugalmat, és Itáliába visszatérve zsoldosnak áll. Új nevét, a Fekete Halált hamarosan egész Itáliában félve emlegetik, és óhatatlanul eljut Anjou Nagy Lajos király fülébe is.

Mindeközben Lajos király tovább hadakozik Nápolyi Johanna és hívei ellen. A pestistől sújtott Európában komoly diplomáciai tevékenység zajlik a pápa halála és az új pápa megválasztása miatt, keleten pedig a még mindig pogány litvánok okoznak egyre komolyabb gondokat a Lengyel Királyságnak.

És a járványok, hadjáratok, ostromok, csapdák és árulások közepette még egy fenyegető, titkos szervezet is Toldi Miklós életére tör...

A szerző a nagy elődök irodalmi alkotásai mellett kiterjedt kutatásokkal alapozza meg sorozata hitelességét, átfogó betekintést nyújtva a korszak európai politikai és történelmi eseményeibe, s így a korábbiaknál tágabb kontextusba helyezve szereplői történetét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634265184
  Kiadó
  Gold Book
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  336
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  624 g/db