Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBörcsök Mária: Égszakadás

-25%
Börcsök Mária: Égszakadás
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft1800
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Még azoknak is, akik hittel hiszik, hogy a Biblia szövegét Isten sugalmazta, be kell látniuk, hogy Isten csak azon a szinten magyarázhatta a világ keletkezését, a természeti jelenségeket, amilyen szinten az emberiség akkor állt: a mesék szintjén. Szófogadásra adott szigorú parancsa is gyermek voltunkra utal, és az engedetlenségért ránk mért büntetés is.
De azóta megtanultunk egyet-mást a csillagrendszerekről, az evolúcióról. S jogérzékünk is fejlődött annyit, hogy a jótett jutalmának elsősorban azt a jóleső érzést tartsuk, hogy megtettük azt; s akár egy gyilkost se engedjünk megfosztani attól a reménytől, hogy még az életfogytiglani börtönbüntetésből is kiszabadulhat. A pokolban viszont soha véget nem érő tűzben égés lenne a kárhozottak sorsa, esetenként olyan vétkekért is, amit a büntető törvénykönyv ma már nem is tekint bűnnek - például házasságkötés nélküli együttélés, házasságtörés, homoszexuális viszony.
Ezért, ha igazán védeni akarjuk a vallást, ha azt akarjuk, hogy a hívő hívő maradjon, nem szabad megkövetelni, hogy szó szerint vegye a Bibliát. Nehogy "tévedt, sújtott" embertársainkat esetleg rontáselhárító, átoklevevő, sorsfordító szélhámosok hálójába tereljük.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631203073
  Kiadó
  Új-Könyvbarát Kft.
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  136
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés