Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBorka Zsuzsanna: Trisztán és Izolda regéje - Rímes barangolás

-22%
Borka Zsuzsanna: Trisztán és Izolda regéje - Rímes barangolás
2 490 Ft
Akció: 1 940 Ft1940
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Trisztán és Izolda regéje a világirodalom egyik legszebb szerelmi története. A régi szép varázslatos história minden korban elbűvölte az olvasókat és a szerzőket. A középkor óta számtalan feldolgozása született: udvari énekmondók, walesi és breton bárdok idézték fel újra és újra a végzetes szerelem mítoszát.
Borka Zsuzsanna szerint a bűvös bájitalról, halálhozó szerelemről szóló történet rímek után kiált, melynek zenéje, csengése még jobban visszarepíthet az elmúlt idők hangulatába. A kor eszményített hőse a gáncs nélküli, feddhetetlen lovag, hősnője a piedesztálra emelt hamvas liliomszál. A szerelmesek nem léphetnek ki az őket körülvevő világ kereteiből, ahol a mindenkori társadalmi szokásokat megsértőket keményen megbüntetik.
"Ártatlanságuk" megőrzéséhez szüksége van a varázsszerre, de a bájital elfogyasztása csak ürügy. Már korábban is szeretik egymást, csak saját maguknak sem merik bevallani. Izolda csalódása óriási, amikor megtudja, hogy Trisztán nem magának, hanem királyának viszi őt. Trisztán látását elhomályosítja Márk király iránt érzett hálája és tisztelete.
A bűvös bájital placebo hatása felszakítja a gátakat és utat enged a szenvedélyek áradásának, de gyanítható, hogy a mákonyos bor nélkül is győzött volna a szerelem mindent elsöprő ereje.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155058387
  Kiadó
  Kornétás Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  112
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés