Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBorsos Mihály: Tűzoltó szerkocsik Magyarországon - A kezdetekől a II. világháborúig

-22%
Borsos Mihály: Tűzoltó szerkocsik Magyarországon - A kezdetekől a II. világháborúig
5 990 Ft
Akció: 4 670 Ft4670
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Könyvünkben unikális technikatörténeti kirándulásra invitáljuk az olvasót: a szakembernek nosztalgikus kalandozás, a laikusnak a rácsodálkozás élményét kínáljuk.
Az emberiség történetét végigkísérik az ősi elemek tűz és víz, föld és levegő. A tűz, mint gyakorta megtapasztaljuk, akaratlanul is keletkezik, de felmerül a kérdés: hogyan kerül a helyszínre víz, avagy más oltóeszköz? A tűz oltása hivatás! Tűzoltónak lenni elkötelezettség, s a tiszta lélek önzetlensége, a segítő szándék alap emberi értékének a mindennapokba integrált tömény valósága.
A tüzet, a balesetet, a katasztrófát persze mindenki szeretné megelőzni, elkerülni, ezért mindennél fontosabb a gyorsaság, s a pontos, szakszerű segítségnyújtás. Ez bizony embert próbáló feladat. A szükséges a kor technikai fejlettségének megfelelő tűzoltó eszközök beszédes jószágok. Érezni az évszázadok emberi találékonyságának örökségét. A kimunkált, igényes, sokszor zseniálisan ötletes tárgyak közül a tűzoltó szerkocsikra összpontosítottunk, ezekről a csuda szerkezetekről szól a könyvünk.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630985673
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  168
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,18 kg/db
Webáruház készítés