Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBotos Katalin: Matuzsálemek kora - Nyugdíj, gazdaság, társadalom

-25%
Botos Katalin: Matuzsálemek kora - Nyugdíj, gazdaság, társadalom
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft1650
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!

A politika kedvenc területe a nyugdíj-téma. Minden politikus számol a nagyon jelentős szavazóbázissal. Aligha lehet olyan reformokat bevezetni, amelyek e réteg helyzetét súlyosan kedvezőtlenül érintenék. Azért sem, mert a kormány politikailag nem vállalja fel, de azért sem, mert az átlagbérek így is nagyon alacsonyak a nyugati jövedelmekhez képest.
A nyugdíjreform kapcsán azonban sokkal inkább arról van szó, hogy belátható időtávon belül a magyar nyugdíjrendszer - számos európai országéhoz hasonlóan- fenntarthatatlanná válik, demográfiai okokból. Éppen ezért nehezen érthetők azok a felvetések, amelyek a nemzetközi pénzügyi intézmények részéről a családtámogatási kiadások "megvágását" szorgalmazzák.
Kétségtelen a gyermekvállalás ösztönzéséhez első feltétel, hogy meginduljon a foglalkoztatás növekedése. Ha az embereknek nincs munkájuk, akkor nyilván nehezen gondolnak családalapításra. Munkahelyek nélkül nincs jövedelemtermelés és járulékfizetés, ami minden nyugdíjrendszer alapja. Miből kell tehát kiindulni egy hosszú távú reformkoncepció kidolgozásakor? Ösztönözzön a gazdaság kifehérítésére, ne terhelje súlyosan az államháztartást, ne rontsa a jelen nyugdíjas generáció helyzetét s vegye figyelembe a gyermekvállalás terheit is. Ilyen lehetséges megoldás a pontrendszer, gyermekpontokkal.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636625559
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  182
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  180 g/db
Webáruház készítés