Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBucsky Péter: Ebola - A szegénység vírusa

-25%
Bucsky Péter: Ebola - A szegénység vírusa
2 940 Ft
Akció: 2 210 Ft2210
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Halálos vírus", "szinte biztos a vég", "a világon hónapok alatt végigsöprő járvány, ami után kő kövön nem marad" - ezek a szalagcímek szerepelnek az ebolával kapcsolatban a fejlett országok hírforrásaiban.
A félelem és rettegés népszerű téma a sajtóban, s milliók gondolkodtak el azon, mihez is kezdenének, ha náluk is kitörne az ebolajárvány. Magyarországon is félelmet keltettek a hírek, tudósítások. Pedig akármennyire félelmetes tüneteket okoz is a vírus, messze nem a legpusztítóbb betegség - még az európai szemmel gyakorlatilag katasztrofálisnak tekinthető egészségügyi ellátással rendelkező nyugat-afrikai országokban sem. Az igazság az, hogy a halálokok listáján az ebola meglehetősen hátul kullog. A Lassa-lázról valószínűleg senki nem hallott, pedig ebben évente ötezren halnak meg - ami megfelel a legutóbbi, soha nem látott nagyságú ebolajárvány halálos áldozatai közel felének. Ugyanígy ismeretlen számunkra légiónyi egyéb, nagyságrendekkel több emberi életet kioltó kór.
Miért irányul mégis kitüntetett figyelem éppen az ebola vírusára? Bár az ebola - kétségkívül - magában hordozza egy globális járvány kialakulásának a rizikóját, a kérdésre a válasz inkább ott keresendő, hogy a felfokozott reakciókat nem a valóságos kockázat nagysága, hanem sokkal inkább az egzotikus vidékekkel és az ott élőkkel kapcsolatos ismeretek hiánya okozza. Látható volt, hogy a hisztéria is akkor erősödött fel igazán, amikor az Egyesült Államokban és Spanyolországban is megjelent a fertőzés, és nemcsak kórházba kerültek a betegek, hanem közülük néhányan meg is haltak. A vírus tehát megérkezett a civilizált világba. Pedig, ahogy a későbbi fejezetekben látni fogjuk, az ebola régi ismerős a biztonságosnak tekintett fejlett országokban is.
Kutatóhelyeken, gyógyszercégek laboratóriumaiban már számtalanszor megfordult a vírus, a gyógyszercégek is jól ismerik. Eddig mégsem váltott ki ekkora riadalmat. Ha ma Budapesten vagy Londonban eltüsszenti magát valaki a metrón, sokak fejében merül fel a kérdés: mi történne, ha...? A félelemmel kapcsolatban Marian Andersen amerikai operaénekes - ha nem is járványokra kitalált, de frappáns - kijelentése a legkifejezőbb: "a félelem egy olyan betegség, ami felzabálja az ésszerűséget és csak embertelenséget hagy maga után". A megfontolt elemzés helyébe így a rációt nélkülöző pánik, sőt olykor a szándékos rémhírterjesztés lép.
Könyvünk arra vállalkozik, hogy tudományos alapossággal, ám közérthető formában dolgozza fel az ebola-sztorit.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631239706
  Kiadó
  Globobook Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  148
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés