Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBuddha beszédei - Szemelvények

-25%
Buddha beszédei - Szemelvények
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Filozófia
999 Ft
Akció: 749 Ft749
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A nagy indiai vallásalapító, Buddha élete tanítással telt gondolatait a követőjéül szegődött szerzetesek szájhagyománya őrizte meg évszázadokon át. Beszédei, amelyekből a jelen kötet válogatást közöl, csak a Kr. e. 1. században foglaltattak írásba.
Buddha szavai mindenkit megszólítva hirdetik az élet minden formájának tiszteletét és az erkölcsös, senkinek sem ártó szemlélődő-meditáló életmód fontosságát az ismétlődő újjászületések ördögi köréből való kitörésben és a nirvána elérésében. Erőszakmentességre, együttérzésre és a szeretet hatalmára alapozó tanításai segítenek megérteni a nyugalomra és a derült közönyre épülő buddhista életeszményt, miközben a szövegeken ma is átsugárzik Buddha világokat legyőzően szelíd személyisége.
Gautama Sziddhárta, vagyis Buddha a Kr. e. 65. században élt indiai herceg, aki az igazság keresésének szentelte életét. Az emberi létezés alapvető kérdéseivel való viaskodása során vált buddhává, vagyis megvilágosodottá, tanításai pedig egy új vallás alaptételeivé váltak.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632275284
  Kiadó
  Helikon Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  121
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  120 g/db
Webáruház készítés