Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekCarlos Castaneda: Don Juan tanításai

-25%
Carlos Castaneda: Don Juan tanításai
Fő kategória >Ezoterika >Ezoterikus elméletek
3 290 Ft
Akció: 2 468 Ft2468
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Carlos Castaneda antropológus hallgatóként tanítványul szegődik Don Juan, jaki indián varázsló mellé, aki tudásának egyre mélyebb rétegeit tárja fel előtte, beavatja a látás, a módosult tudatállapotok, Mexikó és a "másik világ" titkaiba. A Don Juan tanításai Carlos Castaneda első és legsikeresebb írása.

"1960 nyarán, amikor még antropológia szakos hallgató voltam a Los Angeles-i California Egyetemen, többször leutaztam délnyugatra, hogy az ottani indiánok által használt gyógynövényekről gyűjtsek anyagot. A könyvben leírt események az egyik ilyen utam során kezdődtek.
Azelőtt is többször találkoztam Don Juannal, de mindig csak antropológiai megfigyelő minőségemben. Korai beszélgetéseink során titokban készítettem jegyzeteket, s később emlékezetemre támaszkodva rekonstruáltam a teljes beszélgetést. Amikor azonban a tanítványa lettem, Don Juan nagy nehezen megengedte, hogy leírjak mindent, ami elhangzik.
A könyv első részében válogatást közlök jegyzeteimből, amelyek a tanulóidőm alatt átélt nem szokványos valóság állapotaival foglalkoznak. A könyv második felében pedig az első rész adatai alapján készített strukturális elemzést nyújtok. Igyekeztem Don Juan tanításait logikus gondolati rendszerként bemutatni, amely alkalmas arra, hogy a tanítványt elvezesse egy olyan fogalomalkotási szintre, amely megmagyarázza az általa átélt jelenségek világát."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789635291830
  Kiadó
  Édesvíz Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  270
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés