Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Carolly Erickson: A hűtlen királyné - VIII. Henrik ötödik felesége

-21%
Carolly Erickson: A hűtlen királyné - VIII. Henrik ötödik felesége
2 990 Ft
Akció: 2 362 Ft2362
Virtuális számla jóváírás: 30 Ft

VIII. Henrik király viharos, lázadásoktól sem mentes uralkodásának vége felé ismerte meg a fiatal és vidám Catherine Howardot, akinek korábban már legalább három szeretője volt. A király mit sem tudva Catherine múltjáról, feleségül vette abban a reményben, hogy asszonya majd boldoggá teszi. Túl későn tudta csak meg azonban, hogy a nő szíve az egyik udvaroncáé, Tom Culpeperé.
Miközben a Tudor-dinasztia léte veszélyben forog, mert VIII. Henrik egyetlen fia, Edward herceg sokat betegeskedik, egyre szorosabbá fonódik az udvari intrikák hálója Katalin királyné körül, aki mindent megtesz, hogy az olykor dühöngő, olykor mélabús, ráadásul impotens királynak fiút szüljön. Amikor azonban a rokonai is ellene fordulnak, Katalin tudja, utolérte a végzet csakúgy, mint pár évvel korábban unokanővérét, Boleyn Annát.
"A hűtlen királyné" feltárja előttünk a Tudor-udvar sötét világát, a hízelkedő udvaroncokét csakúgy, mint az elkeseredetett hatalmi harcot folytató főurakét, azt a világot, ahol egy nemesi családból való lány éppúgy kerülhetett büntetésből súrolni a konyhába, mint kis szerencsével a trónra.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636897185
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  316
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés