Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekCharles Henderson: Dzsungelszabályok - A tengerészgyalogos igazságszolgáltatás igaz története Vietnamban

-25%
Charles Henderson: Dzsungelszabályok - A tengerészgyalogos igazságszolgáltatás igaz története Vietnamban
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Charles Henderson vietnami veterán felejthetetlen klasszikusaiban, "A mesterlövész"-ben és a "Silent Warrior"-ban bemutatta a vietnami frontéletet. Most egy drámai haditörvényszéki tárgyalás megrázó történetét írja le - egy háborút a háborúban, ahol a harc nem a győzelemért, hanem a túlélésért folyik.
Vietnamban nagy különbség van aközött, hogyan kellene zajlaniuk a dolgoknak, és hogyan zajlanak valójában. Az Egyesült Államok hadserege a "dzsungelszabályok" szerint próbálja megoldani a felmerülő problémákat, sok esetben a kényelmet helyezve az igazságosság elé. Erre a harcmezőre lép rá Terry O'Connor, a Legfőbb Katonai Ügyészség századosa - és a csata rögtön egy gyilkossággal kezdődik.
A dzsungelben eltöltött hosszú nap után Celestine Anderson közlegény visszatér a bázisára, ahol rasszista fehér tengerészgyalogosok kötekedni kezdenek vele. Valami elpattan benne, és a gyalogsági fejszéjét egyik sértegetője fejébe vágja. A tapasztalatlan O'Connort rendelik ki védőnek a látszólag egyszerű ügyben, ám a százados a vietnami konfliktus közepén köt ki, ahol a lövedékek felülírják a szabályokat, és a végső bíró a halál. A kegyetlenség és az igazságszolgáltatás igaz történetével Charles Henderson folytatja a hagyományt, és ismét a vietnami amerikai szerepvállalás sűrűjébe kalauzolja az olvasót.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634262046
  Kiadó
  Gold Book
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  472
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  660 g/db