Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekChristine Ettrich - Monika Murphy-Witt: A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek - Segítség az ADHD megértéséhez és kezeléséhez

-25%
Christine Ettrich - Monika Murphy-Witt: A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek - Segítség az ADHD megértéséhez és kezeléséhez
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD, vagyis Attetion Deficit Hyperactivity Disorder) évről évre több gyereket érint. A könyvben egy rövid elméleti áttekintést követően több teszt is segíti a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia megtalálása ugyanis az első és legfontosabb lépés az ADHD kezeléséhez. A szenzoros integrációs gyógymóddal például az agyi működést lehet fejleszteni, a homeopátia a test öngyógyító képességét erősíti, ha pedig az étrendterápiát választja az olvasó és a szakember, akkor egy tucat gondosan összeállított recept közül válogathat a kötet mellékletében. Gyermeke közérzetét azonban nemcsak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A szerzőpáros részletesen foglalkozik ezekkel a témákkal is.
Christine Ettrich a gyermek- és ifjúsági pszichiátria, a pszichoterápia és a pszichoszomatika professzora. Egy évtizeden át vezette a Lipcsei Egyetem gyermek- és ifjúsági pszichiátriai klinikáját és csaknem 30 esztendeje foglalkozik hiperaktív és figyelemhiányos gyermekekkel.
Monika Murphy-Witt publicistaként több könyvet írt az egészséges életmód és a nevelés témakörében. Hosszabb ideje foglalkozik az észlelés zavaraival, mivel egyik gyermeke maga is érintett ebben a rendellenességben.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631196160
  Kiadó
  Móra Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  166
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  370 g/db
Webáruház készítés