Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekCselenyák Imre: Atilla, Isten ostora

-25%
Cselenyák Imre: Atilla, Isten ostora
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft2249
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A hunok leghíresebb uralkodójának élete sok alkotót megihletett már. Markáns egyénisége, lenyűgöző hadi sikerei, családi, és magánélete a mai napig sokak képzeletét foglalkoztatja. Milyen lehetett az az ember, aki korának egyik leghatalmasabb birodalmát hozta létre és uralta? 
Cselenyák Imre ábrázolásában a nagy hun király megejtően eredeti és valósághű. A regény cselekményét a majdani nagyformátumú uralkodó ifjúkorától indítja. Atilla ekkor még cseretúszként él Honorius császár udvarában. Eleinte szökni próbál, ám idővel helyzetét okosan kihasználva fontos ismereteket, tapasztalatokat szerez, amelyeket később bőségesen kamatoztat majd. Miután visszatér a hun földre, hamar átveszi a hatalmat, és nagy erőkkel kezdi meg birodalma bővítését elsősorban a kelet- és nyugat-római birodalmak rovására. 
Atilla karaktere nem idealizált, egyfelől rendkívüli képességekkel megáldott, uralkodásra termett férfiként mutatkozik meg, aki népe rajongását bírja, másfelől azonban közvetlen kapcsolataiban különösen a nőkkel való viszonyában meglehetősen gyarló és érzéketlen. Életét végigkíséri egy különös, drámai szerelem, amely a szemünk ellőtt lobban föl és lángol az egekig, hiszen Gheisma, a gepida királylány kivételezett helyet foglal el Atilla feleségeinek sorában.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632673059
  Kiadó
  Lazi Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  274
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  410 g/db
Webáruház készítés