Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekCsepeli György: Szociálpszichológia mindenkiben

-25%
Csepeli György: Szociálpszichológia mindenkiben
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Pszichológia
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft2993
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"A szociálpszichológia a társas élet tudománya. Senki sem élhet a társadalmon kívül, senki sem kerülheti el, hogy kapcsolatba kerüljön másokkal. A társadalmi együttélés során, ha akarja, ha nem, mindenki elsajátítja a társadalomban való eligazodásához szükséges mindennapi tudást. A szociálpszichológiai értelemben vett tudás aktív, formálja, alakítja, életre hívja azt, ami van. Fő feladata, hogy a bizonyosság és biztonság érzését nyújtsa a világban, melynek lényege a bizonytalanság és a biztonság hiánya.
Minden ember szociálpszichológus abban az értelemben, hogy érvényes tudása van az életét keresztül-kasul átjáró kapcsolatok világáról, s benne saját szerepéről. A szerző felhívja a figyelmünket arra, hogy napról napra újra játszódó életjátékunk "jeleneteiben" rengeteg olyan mozzanat van, melyeket ha megfigyelnénk, értelmeznénk, könnyebb lenne az életünk; megszabadulnánk az álkonfliktusoktól, s kikecmereghetnénk önáltatásaink hínárjából.
Könyvünknek az a célja, hogy a bennünk meglévő mindennapi szociálpszichológiai tudást tudatosítsa, rendszerezze és átvilágítsa. Eszközöket adjon arra, hogy miként készüljünk fel a változásokra, s miként éljünk együtt az új konfliktusokkal, melyeket ha megoldani nem is tudunk, jobb, ha ismerünk." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630976169
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  400
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  670 g/db
Webáruház készítés