Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekCsernok Attila: Történelemóra

-21%
Csernok Attila: Történelemóra
3 500 Ft
Akció: 2 765 Ft2765
Virtuális számla jóváírás: 35 Ft

"E könyvben aggodalmaimat, kételyeimet, a jövőre vonatkozó gondolataimat írtam meg. Ezek egy része könyveimben, beszélgetésekben, harminc-negyven évvel ezelőtt írt cikkeimben korábban megjelent. A régi gondok mellé újabb vitákkal, új tanulságokkal és teendőkkel találkozik az olvasó.

Érdemes beszélgetni a történelemről. Sebeket gyógyít, tévhiteket oszlat, megnyugvást hoz. Ha nem lépünk fel a tények védelmében, egy idő után legendákból áll majd a történelmünk.

A civilizáció 1920-ban a magyar parlamentben ért véget. Amikor a képviselők évről-évre, sorban megszavazták a magyar zsidóságot megbélyegző, kirekesztő, fajüldöző törvényeiket.

1957-ben a romokat takarítottuk az utcákról és a lelkekből. Túl sok áldozata volt a néhány napnak. Az áldozatok családjának én nem merném a szemébe mondani: "A forradalom helyes volt."

Trianon lehetne az újrakezdés jelképe, ám kilencven év nem volt elég, hogy higgadtan meglehessen beszélni. Nyissunk új lapot a Kárpát-medence történelmében. Barátkozni jobb, mint gyűlölködni.

A Kárpát-medence történelméből árad a szenvedés. Ezeket nem lehet összemérni, mert nincs "szenvedés-egyenérték". Csak megbocsátás, felejtés, és közös felemelkedés-egyenérték van. Meg kell békülni végre.

Közös hazánk megérdemli, hogy ajtóról-ajtóra járva dolgozzunk érte. Meggyőzni mindenkit, akit lehet. Ahogy a pici kő hullámokat ver a vízben, úgy terjed a felismerés: váltani kell." (a Szerző)

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789630864077
    Kiadó
    Pat-Rio 90 Bt.
    Kiadás éve
    2013
    Oldalszám
    352
    Kötésmód
    ragasztott kötött
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés