Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekCsíkszentmihályi Mihály: Tehetséges gyerekek - Flow az iskolában

-25%
Csíkszentmihályi Mihály: Tehetséges gyerekek - Flow az iskolában
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Pszichológia
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft2618
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A jövő a gyermekeinken múlik. A mi feladatunk pedig az, hogy segítsünk nekik kibontakoztatni a mindannyiukban ott rejlő tehetséget. Ehhez nyújt útmutatást a világhírű pszichológus.
A középiskolás évek kiemelkedően jelentősek a tehetséggondozásban. Vajon milyen folyamatok zajlanak le a tinédzserek fejében, miközben tanulnak: mire gondolnak, mit éreznek, mennyire szívesen csinálják, amit épp csinálnak? Befolyásolja-e a jövőben tapasztalataik minősége az elkötelezettségüket, céltudatosságukat? Melyek azok a tényezők, amelyek a tehetség elkallódásához vezetnek?
Csíkszentmihályi Mihály és munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy a képességek fejlesztéséhez komoly kihívásokra van szükség, és a tanulók szociális környezete is döntő jelentőségű. Kutatásaik során kimutatták, hogy az iskolában ritkán élnek át a gyerekek flow-élményt, részben mert igen kevés, képességeiknek megfelelő kihívással találkoznak, pedig ez a megfelelő önbizalom, önértékelés és jó közérzet kialakulásának alapfeltétele lenne. A népszerű pszichológus könyve, amely kutatócsoportjának eredményeit mutatja be, mindenkinek a hasznára válhat, aki szeretné elősegíteni egy gyermek tehetségének kibontakoztatását.

Csíkszentmihályi Mihály a Chicagói Egyetem Pszichológia Karának professzora és korábbi vezetője. Tagja az Amerikai és a Magyar Tudományos Akadémiának. A kreativitás és a tökéletes élmény pszichológiájának egyik legismertebb nemzetközi kutatója.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633103906
  Kiadó
  Libri Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  376
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  430 g/db
Webáruház készítés