Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDan Jones: A templomosok - Isten szent harcosainak felemelkedése és bukása

-25%
Dan Jones: A templomosok - Isten szent harcosainak felemelkedése és bukása
5 990 Ft
Akció: 4 493 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A keresztes háborúk korában virágzó katonai rendek között a templomos lovagrend volt a leggazdagabb, a leghatalmasabb és a legtitokzatosabb. 
Történetüket végigkísérve nem csak a középkor legnagyobb nemzetközi konfliktusával ismerkedhet meg az olvasó, hanem azzal a folyamattal is, hogy miként alakította ki a rend globális pénzügyi hálózatát, hogyan ívelt pályája üstökösként a magasba és vált pápák, királyok, császárok tárgyalófelévé és üzlettársává, és végül hogyan következett be szégyenletes bukása, amelyet máglyák tüze világított be.
Dan Jones a templomosok 200 éves históriájának minden egyes állomását bemutatja: a 12. sz. elején történt alapításukat azzal a céllal, hogy védelmezzék a Szentföldre látogató zarándokok tömegeit; elitegységként megvívott küzdelmeiket a keresztes hadjáratok összecsapásaiban a szaracénok, mongolok és a mórok ellen; bankári szerepüket, melynek során nem csak a keresztény országok nemeseinek, hanem fejedelmeinek is kölcsönöket folyósítottak, végül pedig végső romlásukat és a rend megszüntetését, amelyet a vagyonukra és kincseikre áhítozó Szép Fülöp francia király V. Kelemen pápa segítségével idézett elő.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630993265
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  480
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  764 g/db