A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Alak és forma

Szerző Déry Attila
Alak és forma

Alak és forma

Szerző Déry Attila
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789636627126
Kiadó:
Kairosz Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
240
Tömeg
500 g/db

"Korunkban a mellébeszélés, ha kellő nagyképűséggel párosul, bombabiztos "műveket" hoz létre, amelyek gyakorlatilag támadhatatlanok - főleg azért, mert több szőr nő a kavicson, mint ahány új gondolat van bennük. Vannak, akik azt hiszik, az óvatosság tapintat, a határozottság viszont udvariatlanság. Holott a határozottság az igazi udvariasság; lehetővé teszi másoknak, hogy megértsék, ki vagy valójában és mit akarsz mondani.
Az ókor óta együtt éltünk világképeinkkel - mindig olyannal, amilyet fabrikáltunk magunknak, olyannal, amilyet éppen érdemeltünk.
Nekünk ma már nincs világképünk - azaz olyan összefoglaló elképzelésünk életünkről és világunkról, amelynek természettudományos felét erkölcsi oldal egészíti ki és - ez a lényeg! - így alkot egységet. A világkép keresésének helyébe valamiféle "végső" társadalmi igazság keresése került.
A 20. század nagy filozófiai rendszerei már csak nagy igazolások. Az erkölcs adta "jót" és a logika diktálta "igazat" a politika diktálta "helyes" szorította ki.
A fizikusok kényszerűségből filozófussá váltak. Dicséretükre legyen mondva, válaszokat keresnek, de tisztában vannak korlátaikkal. Eredményeik nélkül már nem lehet korunk világképét megalkotni. Világról alkotott kép nélkül élni ugyanis nehéz. A "hol vagyunk?" kérdésének lényege igazából az, hogy "hol a helyünk?", amihez a gondolkodók hozzáteszik, hogy "miért vagyunk?" és az alkotó emberek pedig azt, hogy "mi a célunk?" E kérdésekre kerestem választ magamnak - hiszen nem lehet kérdéseket feltenni válaszok keresése nélkül." (a Szerző)

27%
2 700 Ft
1 971 Ft
Kezdete: 2021.02.06   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Déry Attila
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK