Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDonald Miller: A levegő urai - Amerikai bombázok a náci Németország ellen

-21%
Donald Miller: A levegő urai - Amerikai bombázok a náci Németország ellen
5 990 Ft
Akció: 4 732 Ft4732
Virtuális számla jóváírás: 60 Ft

A második világháborút nem lehetett volna megnyerni az amerikai 8. légi hadsereg nélkül. A pilóták nappal szórták bombáikat Németországra, miközben az angolok éjjel. "A levegő urai"-ban Donald L. Miller történész az amerikai repülősök - köztük olyan hollywoodi sztárok , mint Clark Gable és Jimmy Stewart - drámai történetét tárja fel, akik elvitték Hitler feje fölé a háborút évekkel azelőtt, hogy egyetlen szövetséges katona is német földre lépett volna.
A 8. légi hadsereg 1942-ben kezdett bele egy korlátozott bombázó hadjáratba, amely nőttön-nőtt, és egyre pusztítóbbá vált, ahogy egy új típusú vadászgép érkezett elkísérni a célig a "bombázó fiúkat". A bombázás végül győzedelmeskedett, a vasúti csomópontok és olajipari létesítmények romba döntésével megbénította a német gazdaságot, miközben a kísérővadászok a Luftwaffét tizedelték meg. A sikernek nagy ára volt: a 8. légi hadsereg több katonát veszített a háborúban, mint az amerikai tengerészgyalogság. Akik életben maradtak, ugyanúgy megszenvedték a dermesztő viszonyokat a bombázók fedélzetén, mint az öngyilkosságba hajló bevetések idegi megterhelését.
Donald Miller széles körű irattári kutatást végzett az Egyesült Államokban és Európában, repülősök százaival beszélgetett el, mielőtt megírta volna a bombázóháború személyes történetét, nemcsak a nehézbombázók legénységének szenvedéseit mutatva fel, hanem felvillantva azt is, hogy milyen volt élni a bombák alatt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636897369
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  758
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés