Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Ranschburg Jenő: Óvodások

-21%
Dr. Ranschburg Jenő: Óvodások
4 500 Ft
Akció: 3 555 Ft3555
Virtuális számla jóváírás: 45 Ft

Az "Óvodások" kötet Ranschburg Jenő három, az óvodáskorú gyermekekről szóló tanulmányát tartalmazza. Többször nyilatkozta, hogy hozzá igen közel álló életkor az óvodások világa. Az első hat évnek meghatározó jelentősége van: varázslatos világ az óvodásoké, mert abban a csoda éppúgy lehetséges, mint bármilyen más esemény.

"A világ megismerése óvodáskorban" a 3-6 éves gyermekek gondolkodásának, világképének fejlődését ábrázolja, bemutatva, hogyan bontakozik ki az óvodáskorú gyermek személyisége. Szó van az "én" megnyilvánulási formáiról attól a pillanattól kezdve, hogy a gyermek a tükörben felismeri és megnevezi önmagát.
"Az én... és a másik" a gyermekek emberi kapcsolataival foglalkozik. Mindenekelőtt az anya és a gyermek viszonyát mutatja be, de sorra kerül a nevelő és az apa is. A kortárs kapcsolatok mintázatai közül a játékot, a jószívűséget és az agresszivitást emeli ki, és bemutatja az agresszív gyerek portréját: milyen feltételek esetén válik az óvodáskorú gyermek agresszívvá, és melyek azok a konkrét nevelési módszerek, melyek letéríthetik erről a fejlődési pályáról.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632481968
  Kiadó
  Saxum Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  376
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  680 g/db
Webáruház készítés