Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Fövényi József - Gyurcsáné Kondrát Ilona: Cukorbetegek nagy diétáskönyve - 6. bővített kiadás

-25%
Dr. Fövényi József - Gyurcsáné Kondrát Ilona: Cukorbetegek nagy diétáskönyve - 6. bővített kiadás
3 980 Ft
Akció: 2 980 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

A cukorbetegség, ezen belül a 2-es típusú diabétesz hazánkban közel 1 millió embert érint. Mindmáig él az a köztudatban, hogy a cukorbetegeknek speciális étrendre van szükségük, mely állítás ma már nem állja meg a helyét.
Alapelvként elmondható, hogy a 2-es típusú diabétesz leggyakrabban az elhízás talaján, annak következményeként alakul ki, ezért a kezelésében is alapvető a következetes kalória- és szénhidrátbevitel-csökkentés és a rendszeres mozgás. A megfelelő életvitel az esetek egy részében - főként a betegség korai stádiumában - olyan mértékű javulást okozhat, hogy a tablettás, vagy akár az inzulinos kezelés is hosszabb időn keresztül elkerülhetővé válik!
Hogyan táplálkozzon, mit egyen és hogyan kontrollálja az evési-ivási szokásait a frissen felfedezett cukorbeteg? Melyek a cukorbetegség szövődményei, amelyeket a helyes életvezetéssel el kell/lehet kerülnie?
A diabetológus-dietetikus szerzőpáros több évtizede foglalkozik cukorbetegekkel. Tapasztalataikat, a diétázással kapcsolatos ismereteiket, több mint 1oo magyaros és reform módon elkészített receptet, tápanyagtáblázatot és a cukorbetegeknek szánt, egyéb fontos tudnivalókat találhat e könyvben.
Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik a kialakult cukorbetegségükkel kapcsolatban ismereteiket szeretnék bővíteni, vagy akik életmódjukat szeretnék megváltoztatni, hogy elkerüljék a diabétesz kialakulását.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639456648
  Kiadó
  SpringMed Kiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  438 g/db