Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Popper Péter: Holdidő

-25%
Dr. Popper Péter: Holdidő
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft2100
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"Mélységes mély a múltnak kútja", de nem csak a történelemé, az emberiségé, hanem a tiszavirág életű egyéné is. Ez igazi csoda! Élünk hetven-nyolcvan "kurta földi évet", s visszatekintve döbbenetes mennyiségű, évszázadokra való emlék kígyózik mögöttünk. Olyan ez, mint az álom. Alváskor néhány perc alatt napokat és hónapokat, sőt éveket élhetünk át. Úgy látszik kétféle idő él az emberben: a földi életé és az örökkévalóságé.

Ez a könyv, kalandozás az én nemzedékem múltjában, a békebeli béke, a háború, a diktatúrák és a csalóka szabadság éveiben, amelyeket ma sommásan egyszerűsítve "átkos múltnak" hazudnak. Persze bőven volt részünk embertelenségben, kegyetlenségben, a butaság pöffeszkedésében, akárcsak ma. Mégis sokszor áttört rajta a szellemi lény: az alkotás lehetősége, a szerelem, a jókedv, az önmagunkra ismerés, és az abszurd világ szívből eredő kinevetése.
Portrékat írok őseimről, és egykori "nagy emberekről", sőt ebben a 10 arcképpel bővített új kiadásban egészen kicsi emberekről is, de csak olyanokról, akiket személyesen ismertem és nagy hatással voltak rám. Művészek, tudósok, papok, filozófusok, politikusok, szélhámosok, háztartási rabszolgák arcéle villan fel. Ma már mind halottak. Életben lévő rokonaik, barátaik bocsánatát kérem.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632482255
  Kiadó
  Saxum Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  288
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés