Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Shefali Tsabary: A tudatos szülő

-22%
Dr. Shefali Tsabary: A tudatos szülő
3 675 Ft
Akció: 2 860 Ft2860
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A dr. Shefali Tsabary által vázolt újszerű nevelési stílus azon felismerésre épül, hogy a gyermek alapos önvizsgálatra és átalakulásra késztetheti szüleit. Az általa bemutatott szülő-gyermek kapcsolatban a gyermek nem a szülő érzelmi és spirituális örökségének az átvevője, hanem a szülő fejlődésének előmozdítója.
Szülők és gyermekek közös tanulási folyamatában a hatalom, az irányítás és a dominancia lényegtelen fogalmakká degradálódnak, közös útjukat a kölcsönösségen alapuló kapcsolat és a spirituális partnerség élménye határozza meg.
Sok szülő sajnálatos módon -bár akaratán kívül- lelki defektusokat és/vagy érzelmi sekélyességet hagyományoz gyermekeire. Az ebben gyökerező viselkedési zavarok kezelésére a hagyományos gyermeknevelési útmutatók az irányítás kifinomult technikáit és gyors megoldási módszereket ajánlanak. Ezzel ellentétben a dr. Tsabary javasolta tudatos megközelítésben a gyerekek tükröt tartanak szüleik elfeledett énje elé. A szülőnek, aki hajlandó belenézni e tükörbe, lehetősége adódik kapcsolatba lépni önnön teljességével.
Ha a szülő megtalálta a visszautat saját valódi lényéhez, lelki kapcsolatba kerül gyermekével. Mihelyt ráébred, hogy gyermeke képes átvezetni őt a tudatos jelenlét állapotába, a szülői egó tartópillérei leomlanak.
A tudatos szülő bármilyen életkorú gyerekneveléséhez hasznos tanácsokkal szolgál. Akár egyedülálló szülőről, családalapítás előtt álló fiatal felnőttől, kisgyermekes szülőről, tinédzsert nevelő apukáról, nagymamáról vagy gyermekgondozóról van szó, a könyvben, vázolt szemléletmód mind nála, mint a gyermek életében változást hozhat.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789637054747
  Kiadó
  Hajja Book Kft
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  272
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés