A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Memento vivere (9786156033086)

Szerző Duska Vrhovac
 Memento vivere (9786156033086)

Memento vivere (9786156033086)

Szerző Duska Vrhovac
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9786156033086
Kiadó:
Ab-Art Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
64
Tömeg
500 g/db

Izgalmas kortárs szerb, de egyben nagyon is egyetemes költészet Kovács Jolánka kitűnő fordításában, az AB ART Kiadó új, Fábián István által tervezett igényes világirodalmi sorozatában

Duąka Vrhovac költészete többrétegű, sokjelentésű és minden értelemben hiteles. Témái és motívumai a valóságban gyökereznek, de gazdag belső világában és képzeletében is. Költői kifejezésmódja érthető, ám ugyanakkor meglepően összetett, provokatív és kifinomult. Verseiben egyaránt jelen van a remény, az ellenállás és a mélységes humanizmus, amely az olvasót a magasabb szintű értelem, az élet és a létezés igazi értékeinek keresésére buzdítja. Duąka Vrhovac egyedi lírai stílusában, őszintén és teljes elhivatottsággal írja verseit, melyekben a természettel, bolygónk és a világmindenség minden lényével együttérezve köt össze kultúrákat és tájakat, s közben származásához és saját kultúrájához is hű marad.

DU(C)KA VRHOVAC költő, író, független újságíró és műfordító 1947. március 24-én született Banja Luka városban, a mai boszniai Szerb Köztársaságban. A belgrádi Filológiai Egyetem Világirodalom és Irodalomelmélet Karán szerzett oklevelet. Nyomtatott és elektronikus médiákban dolgozott, és az ország legjelentősebb lapjaival működött együtt. Sokáig dolgozott a Szerbiai Rádió és Televízióban mint műsorszerző, szerkesztő és műsorvezető.
Egyike a legjelentősebb kortárs szerbiai költőknek. 25 verseskötete jelent meg, verseit eddig több mint 20 nyelvre fordították. Számos hazai és nemzetközi költői fesztiválon és irodalmi találkozón vett részt. Életművéért, jelentős irodalmi munkásságáért és a nemzetek közötti kulturális közeledés elősegítéséért számos szerbiai és nemzetközi irodalmi díjban és elismerésben részesült.
Duąka Vrhovac tagja a Szerb Irodalmi Társaságnak, az International Federation of Journalists-nak és a Szerb Újságírók Egyesületének. A Világ költőinek (Movimiento Poetas del Mundo) nagykövete Szerbiában, európai szinten pedig ennek az irodalmi szervezetnek az alelnöke. Belgrádban él. 

28%
1 990 Ft
1 441 Ft
Kezdete: 2020.11.09   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Duska Vrhovac
Várható szállítási idő:
1-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK